Varga Vilmos

“Már egészen kis korom óta vonzott a gitár, mint hangszer. Fényképek árulkodnak róla, hogy gyerekként képes voltam műanyag játék-autópálya elemekből és befőttes gumiból gitárt tákolni.

A zenét iskolai keretek között soha nem tanultam. Első gitáromat, ami egy akusztikus gitár volt 2004. június 5-én kaptam. Az alapokat nevelőapukám által sajátítottam el és ezt követően nagyon sokáig autodidakta módon tanultam. Igazándiból komolyabban és rendszeresen kb. 3 éve kezdtem el foglalkozni a zenéléssel. Nagyon fiatal korom óta hatással van rám az EDDA Művek zenéje. A számok dallamvilága és a szövegek mondanivalója is egyaránt nagyon közel állnak hozzám.  Minden élethelyzetre van egy daluk, amit elő lehet húzni a kalapból.

Magyar gitárosok közül nagy hatással van rám példaképem és tanárom Alapi István (EDDA, Alapi Band, Alapi Power Trio) játéka, hiszen a virtuozítás keveredik a dallamos játékkal és mindez meg van fűszerezve egy jazzes, fúziós beütéssel.

Külföldi gitárosok közül nagyon szeretem (a teljesség igénye nélkül): David Gilmour, Steve Lukather, Stevie Ray Vaughan, Steve Vai, Al Di Meola, Gary Moore, Mark Knopfler, Chet Atkins, Jimmy Page játékát.”